En fergetur med Helle Helle

I fjor vår leste jeg Rødby-Puttergarden av Helle Helle og likte den utrolig godt. Noen bøker glemmes raskt etter at de er ferdig lest, «ute av syne ute av sinn», mens andre brenner seg fast og blir der permanent. Denne tilhørte helt klart siste kategori. Siden jeg ble så begeistret selv vil jeg så klart at alle andre skal lese den også.

Når noen spør hva den handlet om er det egentlig ikke så mye å si, for den handlet ikke om noe spesielt. Det er bare en utrolig fint skrevet bok om mange små hverdagshendelser som gir et innblikk i noens liv. Oppturer og nedturer i hverdagen, helt uten store dramatiske hendelser.

Vi følger Jane på jobb blant parfymeprøver i taxfree avdelingen ombord på Rødby-Puttergarden fergen. Vi treffer de hun treffer, menn, kvinner, kolleger og søsteren hun bor med  og ser og opplever det hun opplever. Helle Helle er kjent for å skrive uten bruk av unødvendige utbroderinger og store ord,  men klarer allikavel å få frem akkurat den følelsen og stemningen hun vil og det er kanskje mest av alt dette som sitter igjen etter å ha lest ut.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *