Surdeigsbrød med sesamfrø

Helg helg helg. Fordi helgen har litt mer slinger i valsen, baker jeg som regel surdeigsbrød da. I dag har jeg forsøkt meg på et med rug, hvetemel og sesamfrø, og sier meg veldig fornøyd med det resultatet. Hvem trenger vel noe annet en nybakt brød, kaffi og setersmør? Ost og skinke gjør seg det og.

Sett deigen dagen før, når det passer. Gjerne på formiddagen, men ettermiddag/kveld fungerer helt fint det også. Det er et no-stress-bread.

3 ss surdeig

3 dl vann

1 dl sesamfrø

1 god klype salt

Mel nok til du har ønsket konsistens på deigen, 7 dl ++

(Ca 70 % av melet bør være fint og det er min (og mange andres) erfaring at surdeigskulturen opererer best sammen med økologisk mel)

Blant alt sammen, og tilpass mengden mel. Deigen skal være litt klissete når den blir knadd. Kna godt.

Sett til heving.

Stek brødet i en form med lokk i ovnen, sett formen inn i ovnen og ovnen på 225 c.

Vent ca 15 min (til formen er varm). Ta formen ut og hell i litt olivenolje (1 ss). Ha deigen i den varme formen, topp med litt olivenolje og salt (om du vil). Ta på lokket og stek i ca 30 min, eller til brødet har fått litt gyllen skorpe. Ta av lokket og stek i ca 15 minutter til.

Unn deg ei lita treat:

Og ha en god søndag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *