Surdeigshorn med spinat og feta

Fushion cuisine! Surdeigsbollen møter Børek. Et særdeles godt møte om du spør meg. Passer ypperlig til frokost, lunsj, turmat eller kvelds. Og jeg ser for meg at fyllet kan varieres i det uendelige.

DEIG (HEVER OVER NATTEN + LITT ETTERHEVING):

3 ss surdeig

1 ts salt

2 dl melk

7 dl mel ++ (jeg har testet både hvetemel og spelt, hvorav begge fungerer utmerket)

Om du vil kan 1-2 dl av melet med fordel byttes ut med havregryn, deigen blir da litt grovere og mindre luftig

Bland alt godt og kna litt

Tilsett så 75 g smør i terninger og kna inn i deigen. Kna godt.

Juster med litt mel om deigen er klissete

Sett til heving over natten (eller til du kommer hjem fra jobb neste dag – fungerer helt fint)

FYLL:

Spinat – stek i litt smør til spinaten faller sammen

Fetaost – kutt opp i terninger

Kjevle ut deigen og skjær i trekanter

Legg i fyll, ha litt nykvernet pepper på om du vil og rull sammen til horn

La etterheve 1-2 timer, eller så lenge du har tid til, pensle med egg om du vil

-Stek på 200 c i 15-20 min – eller til hornene har fått god farge

Ha en god lørdag!

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *