Ceviche mandag

Look no further, ukens fiskemiddag finner du her. Ceviche er oppinnelig fra Sør-Amerika, men har gjort inntog i Norge de siste årene med sushi som døråpner. Det er fisk som er kokt i syre. Som oftest lime, men sitron, grapefrukt etc kan også brukes for variasjon. Godt og enkelt er det nå uansett. Jeg mekket en variant av laks med mangosalat og ris som tilbehør.

 

Til fisken trenger du:
350 gram laks
1 lime

Skjær fisken i små terninger på ca 1 cm og skvis limen over. La stå i minimum 1 time og rør innimellom slik at du er sikker på at alle bitene blir kokt.

Kok opp 2 porsjoner ris.

Til mangosalaten trenger du:
1 mango
1/2 paprika
1/2 rødløk
8 cherrytomater
1 stor håndfull ruccola
1/2 busk koriander
1/2 chilli uten frø
1 ts sitronolje

Skjær alle grønnsakene i små biter, grovhakk korianderen og finhakk chilli, bland godt og topp med sitronolje før du blander igjen.

Server i skåler og topp med sorte sesamfrø om ønskelig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *