Havrecookies med alt som er godt

Jeg lagde disse til 17 mai, men de kan like gjerne lages en fredag eller en helt vanlig onsdag for den saks skyld. Store myke havrecookies som er fullstappet med rosiner, mørk sjokolade og valnøtter. Bedre blir det nesten ikke.

Jeg fikk 22 cookies  så du kan gjerne halvere oppskriften hvis du ikke er like glad i cookies som meg.

Ingredienser:

200g smør

200g brunt sukker

75g hvitt sukker

2 egg

200g hvetemel

250 g lettkokte havregryn

1 ts natron

en klype salt

100g mørk sjokolade

100g rosiner

100g valnøtter

 

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Pisk smør og sukker
  • Pisk inn eggene
  • Pisk inn natron, salt, mel og havregryn litt etter litt til alt er godt blandet
  • Grovhakk sjokolade og valnøtter, bland dette inn sammen med rosiner.
  • Fordel til ca 22 cookies på et stekebrett og strø på ørlite grann maldonsalt hvis du vil
  • stek på 200 grader i 15 minutter (de ser ikke ferdig ut, men er det)
  • La de kjøle seg ned på brettet i minimum 15 min før du spiser, dette gjør at de stivner og kan flyttes uten falle fra hverandre.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *