Tomatsuppe med eple

Hverdagsmiddag med få ingredienser. Dette er middagen for når du akkurat har kommet hjem fra ferie og ikke har så mye skapet, eller når du bare ikke orker å gå på butikken.

Etter mangeårig tomatsuppelidenskap har jeg fått en åpenbaring, trikset for god tomatsuppe (hvis du ikke har tilgang på mengder av sjukt gode tomater – i så tilfelle: call on me) er å tilsette noe mer enn bare løk og tomat. Jeg pleier å ta det jeg har for hånden, for eksempel søtpotet, gulrot, paprika (gjerne grillet litt i ovnen først) eller i dette tilfellet eple, som også ble veldig godt. Jeg opplever at det ‘knekker’ den litt sure smaken fra hermetiske tomater. Et annet triks om en er i beit med en litt sur tomatsuppe er å ta i litt sukker eller honning, ja, ja, sukker er ikke bra, men det er bare en skje sukker i en hel gryte suppe.

Tomatsuppe med eple

1 løk + 1 fedd hvitløk

1 eple

2 bokser hakkede tomater

Smør, salt, pepper, vann

Kutt løk og hvitløk og stek i godt smør, bruk svak-medium varme, løken skal bli blank og fin og myk

Kutt eple og tilsett

Tilsett så 2 bokser hakkede tomater og omlag 5 dl vann

La koke en liten stund

Kjør suppen i blender eller med stavmikser og smak til med salt og pepper

Kan serveres med kokte egg, snøfrisk og chorizo pølse

 

Etter at Dagens næringsliv hadde test av hakkede tomater har jeg fått øynene opp for testvinneren der: Mutti – Økologiske hakkede tomater, veldig god.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Suppe er søren meg undervurdert – jeg elsker suppe og denne skal testes! Og apropos Mutti; selveste Jamie Oliver nevnte akkurat det samme i et av sine tv – programmer. Jakten på den perfekte hakkede tomat = herved avsluttet.

    • Hurra for det, hakkede tomater er så deilig å ha bunkret opp i skapet. Så gøy at du vil teste suppen, vi er også store suppefans – enkelt, varmende og som regel fullt av grønnsaker. Whats not to like?