Pulled lamb

Pulled anything er en favoritt hos meg og nokså sikkert hos mange andre. Trenden er på god vei til å bli hakket mer moderat en i fjor og forfjor da man fikk det overalt og til alt. Men det betyr ikke at vi bør slutte å lage det, tvert i mot! Jeg kjører hvertfall på enda, for makan til mørt og velsmakende kjøtt skal man lete lenge etter.

Her har jeg laget en variant av lam, jeg brukte et utbenet og surret lammelår jeg hadde i frysen etter påske og det ble, om ikke en innertier, så i hvertfall en solid 9 pluss. Om jeg så skal si det selv.

For at smakene skal få sette seg og kjøttet få lang nok steketid bør man begynne med marinaden/rubben dagen før.
Jeg hadde ca 1,3 kg kjøtt og stekte det i 8-9 timer, anbefaler å kjøre low and slow teknikken her og ikke fyre opp ovnen og steke det ferdig på 2 timer. Både for å få det ordentlig mørt og for å bevare mest mulig av næringen i kjøttet.

Ingredienser:

1,3kg lammekjøtt

1 ss fennikelfrø

1 ss spisskummen

2 hvitløksfedd – finhakked

2 ss oregano

1 ts chilliflakes

1 ts salt

2 ss brunt sukker

saften av 1 sitron

1/2 dl olivenolje

Knus fennikelfrø i morter og bland alle ingrediensene sammen til en paste/marinade. Gni inn kjøttet med marinade og sett det til side et par timer eller over natten. Hell ca 2 dl vann i formen og dekk med aluminiumsfolie før du steker det på 120 grader midt i ovnen i 7 timer. Ta deretter av folien og stek videre på 180 grader i 30 min. Hell kraften over i en stekepanne og kok denne inn med 1 ss honning og 1 ts chillipaste. Riv kjøttet fra hverandre med 2 gafler og hell over den innkokte kraften.

Jeg serverte som fyll i bakt søtpotet og i salat med granateple. Lammekjøtt og granateple passer sammen som hånd i hanske.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *