Restauranter i Porto

Om du skal til Porto og liker å spise så har jeg samlet noen restauranttips her. I Porto finnes det både de deiligste, eksklusive sjømatrestauranter og varmende husmannskost til en rimelig penge. Baccalao er ikke baccalao som vi kjenner den, men klippfisk tilberedt på en drøss ulike måter. Klippfiskbollene er digg!

Portugals croissant er ganske gul og smaker som en blanding mellom bolle og croissant, og er å oppdrive tilnærmet overalt. Servert med ost og skinke om du vil. Pastel de nata er en liten terte fylt med hjemmelaget vaniljekrem og stekt, ypperlig til en kopp espresso.

Café Majestic

Interiøret på denne gamle kafeen  (eldste i Porto) er verdt et besøk i seg selv. Ta deg en kopp espresso og et glass portvin så glemmer du at prisene er stive og at du er omringet av andre turister med store kamera.

Marisqueria de Matosinhos

Kanskje det beste vi spiste i Porto: Camarão Tigre Grelhado – store reker med smør og hvitløk, grillet akkurat heeelt perfekt! Tilnærmet norske priser her – men akk, det er verdt det!

Cepa Torta

Det perfekte stedet for lunsj eller en rimelig middag i Foz. Deilig hvit sangria har de her og det beste av alt, mens du venter på maten får du plutselig litt hvitløksbrød med den beste tunfisksalaten og litt etterpå noen varme bruscetta med tomater, oregano og ost, som om det var den største selvfølge. Veldig hyggelig personale!

Bartolo

Like ved Cepa Torta. Her spiste vi aldri middag selvom vi hadde det på tapetet, travelt med ferie. Men jeg drakk den beste boblende sangria og spiste en deilig ost- og spekemattallerken til lunsj her. Dette skal bli sommeren hvor jeg blir en råtass på sangria, det er jo absolutt det beste jeg vet.

Casa de pasto da Palmeira

En veldig koselig tapasrestaurant ved elven på vei mot Foz. Her hadde de grillet chevre med jordbær, vårruller med røkt kylling og mango saus og masse annet deilig. Og veldig fine tallerkener, om du som jeg blir oppspilt av sånt.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Hvis eg ska te Porto ein gong ska eg virkelig prøva ein av dei restaurantene 🙂

    // Tusen takk, de va kjempegode. Det e veldig smart med sånne plater, bildene blir estetisk mye finare enn uten bakgrunn, så det anbefale eg deg å gjør Charlotte 🙂

  • Hei Sophie! Så herlige tips. Fikk lyst til å reise til Porto sporenstreks. Elsker å bli overrasket når jeg spiser ute, og deilig å føle seg velkommen også – ikke bare deilig men også ganske sentralt for helhetsopplevelsen… Og grillede reker, hallo!!! Og terter med vaniljefyll, og grillet chevre??? NAM. Vi snakker samme språk. Fint å vite at dere har hatt det koselig og spist masse nydelig mat. Ha en fin kveld, nydelige du!

    • Takk Elri! Så koselig å høre fra deg. Jeg tror vi snakker matvrakspråket begge to. Heldige oss! Hoho. Vi hadde det så deilig på ferie, nesten gang får dere bli med til Porto tror jeg. Det hadde vært veldig koselig! Hils masse til gjengen.