Paradis i kakeform. Det er det disse er! Mørdeig, karamell og sjokolade, jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det. Jeg smakte først disse da jeg bodde et år i Wales som 16 åring, falt pladask og begynte å lage de hjemme noen år senere. Siden har de gått litt ut og inn av kakereportoaret, men nå tror jeg de er her for å bli. For dette må være noe av det beste og mest syndige jeg vet.
Mørdeig:
250 gram hvetemel
180 gram smør
75 gram sukker
Bruk hendene og kna dette sammen til en mørdeig eller bruk foodprosessor hvis du har det. Press deigen ut i en liten langpanne på ca 23 x 23 cm og stek midt i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter.
Karamell:
150 gram smør
1 boks vikingmelk
100 gram sirup
En klype salt
Bland alle ingrediensene sammen i en stekepanne på lav varme til smøret har smeltet, rør av og til. Skru så opp til det begynner å boble og rør godt hele tiden. Etter ca 15 minutter skal karamellen ha begynt å tykne, fortsett å røre til den er nokså fast, men pass på at den ikke brenner seg. Du kan teste om den er ferdig ved å ta en teskje og se om den er fast når den er avkjølt. Sett tilside i 20 minutter.
I mellomtiden skal mørdeigsbunnen ha blitt ferdig stekt. Du heller så karamellen over mørdeigsbunnen og lar det hele avkjøle seg i kjøleskap til karamellen er stivnet.
Topping:
Smelt 250 gram sjokolade i vannbad og hell dette over kaken. Nå må den bare avkjøles en siste gang før du kan skjøre i stykker og servere.
Millionaire’s Shortbread er himmelske greier ja. Spiste det nærmest daglig som del av lunsjen når jeg bodde i London; selvsagt ikke helt bra sånn næringsmessig, men gjorde selv den gråeste dagen litt bedre. Så takk for påminnelsen om at det ikke er så vanskelig å lage herligheten selv.
Ja, sant det er deilig? Vet ikke helt om det er flaks eller uflaks at det er vanskelig å få tak i her hjemme… Uansett, håper vi at du lager og koser deg glugg med noen en dag!
Assa Hallo! Dette så ut som heaven on earth!
Hehehe, det er det også…