Fermentert surkål

På jakt etter det beste tilbehøret til de deilige Grøstad pølsene du skal grille i sommer? Da trenger du ikke lete lengre! Surkål passer til mer en Grøstad pølser altså, men de to går altså som hånd i hanske.

Jeg forsøkte meg på fermentering av kål for første gang før jul i fjor, hadde hørt det var bra for så mangt, hadde smakt litt hos søsteren til Andreas (veldig god) og syns sånn generelt at kål er en veldig undervurdert grønnsak, så billig og så god når den kommer til sin rett.

Jeg har siden laget et par runder med både surkål og rødkål, den holder seg så utrolig lenge og jeg føler meg som en selvforsynt urkvinne når jeg henter et glass i kjelleren.

Jeg har brukt oppskrift og fremgangsmåte fra dronningen selv: Gry Hammer. Første gang var jeg ganske stresset for å gjøre noe feil, få noen feile bakterier i glasset, for lite væske, for mye veske, you name it. Men det gikk altså veldig bra, og det har gått veldig bra alle de påfølgende gangene, så nå senker jeg skuldrene litt og livet leker.

Finn oppskriften til Gry Hammer her

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *