Rabarbramuffins med smuldretopping

Rabarbra sesongen er på hell og jeg har endelig fått fingeren ut og laget noe. Etter mye tenking og debattering om hva jeg skulle bruke rabarbraen til kom jeg frem til at jeg ville lage rabarbra muffins. Men ikke sånne helt vanlige kjedelige. Jeg ville ha smuldretopping og hvit sjokolade, og rabarbrasyltetøy på toppen i tillegg til rabarbra biter inni. Smør på flesk sier noen, helt nødvendig mener jeg! Så jeg slo sammen et par tre oppskrifter og kom frem til et nokså bra resultat. Kompakte mektige muffins med et syrlig hint og god krønsj på toppen.

Jeg begynte med å lage syltetøy, til det trenger du følgende:

300 ram rabarbra

100 gram sukker

1/2 vaniljestang

1 ss sitronsaft

Kutt rabarbraen i biter  og hiv alt i en kjele. Sukkeret begynner raskt å smelte og rabarbraen blir myk, rør jevnlig og pass på at det ikke brenner seg. Etter ca 10 minutter hadde min blanding syltetøy konsistens og jeg satt kjelen tilside.

Så lagde jeg smuldretoppingen, til den trenger du følgende:

80 gram hvetemel

4 ss brunt sukker

40 gram smeltet smør

Ha alle ingrediensene i en liten skål og bland til det samler seg i små smuldrebiter. Sett til side.

Tilslutt lagde jeg selve muffinsbasen, til den trenger du følgende:

375 gram hvetemel

175 gram brunt sukker

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts malt ingefær

2 egg

1 1/4 dl helmelk

1 1/4 dl nøytral olje

200 gram rabarbra

100 gram hvit sjokolade

 

Miks alt unntatt rabarbra og hvit sjokolade sammen i en bolle. Grovhakk så sjokoladen og skjær rabarbra stilkene i passe store biter. Bland inn i deigen med en slikkepott. Nå er du klar for «monteringen». Fordel røren i 12-16 store muffinsformer, topp med en skje syltetøy og smuldretopping. Stek midt i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter.

 

Tips! Dersom du ønsker en tradisjonell luftig muffin bare bruker du en annen oppskrift til selve basen.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *