Hvit lasagne

Hvit pizza har blitt allmannseie de siste årene og er noe de fleste har smakt, men har du smakt hvis lasagne? Hvis ikke bør du abolutt gjøre det nå! Jeg har laget en variant med kylling, bacon, sopp og creme fraiche. Den var kremete og god. skikkelig god.
Den er kanskje ikke noe man slenger sammen en mandag etter jobb før diverse ærend, men en lørdag derimot har du tid til dette. Gjerne mens du drikker et deilig glass vin og hører på noe chill musikk. De forrige Airbnb gjestene mine la igjen en CD. Det viste seg at jeg så godt som hadde hatt kjendiser boende, eller de hadde hvertfall gitt ut en CD. Girls on Grass heter gruppen, og den var slettes ikke så verst.

Ingredienser:

200 gram kylling

200 gram bacon

250 gram sopp

En håndfull soltørket tomat

3 stilker vårløk

1 fedd hvitløk

pastaplater

1 boks creme fraiche

2 bokser cottage cheese

Ost til topping

basilikum

salt

pepper

 

Start med å skjære bacon i små biter og stek til sprøtt over middels varme. Legg til side.

Del kyllingfilet i små biter og stek samme med ett finhakket hvitløksfedd, krydre med basilikum, salt og pepper. legg til side sammen med baconet.

Kutt sopp i skiver og stek til den faller sammen, tilsett grovhakket soltørket tomat, bacon, kylling og grovhakket vårløk. Smak til med mer krydder.

Bland sammen creme fraiche og cottage cheese.

Da er du klar til å montere lasagnen. Jeg smurte formen med smør og begynte med pastaplater så kjøtt og soppblanding og tilslutt creme fraiche blanding. Dette gjorde jeg i 2 lag, før jeg avsluttet med pastaplater og bitte litt rester av creme fraiche og toppet det hele med et solid lag parmesan og jarlsberg.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 40 minutter. Server med en frisk salat.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *