Frittata med rødbete og feta

På leting etter et tilskudd til brunsjbordet? Eller kanskje bare en digg lunsj til uken? Prøv en frittata da vel. Rødbeter gir en nydelig farge til det meste og sammen med fetaost smaker det fantastisk. Har du som meg en pose rødbeter og litt for mange egg liggende er dette en genial måte å få brukt det opp på.

Du trenger følgende:
2 rødbeter
6 egg
3 ss rømme
100 gram fetaost
2 ts timian
salt og pepper
smør

Begynn med å koke rødbetene, dette tar ca 45 minutter. Når de er gjennomkokt skreller du de ved å gni av skallet og skjærer de i passe store terninger.

Sett ovnen på 175 grader og finn frem en stekeovnsikker panne, jeg brukte litt arvegods i kobber. Sett stekepannen inn i ovnen slik at en er varm når vi heller frittataen i.

Knekk 6 egg, 3 ss rømme, 2 ts timian og salt og pepper etter smak i en bolle. Bland godt, jeg brukte stavmikser og fikk det gjort på null komma niks.

Når stekepannen er varm tilsetter du en klatt smør og har i rødbetene. hell over eggeblandingen og smuldre og fetaost.

Sett inn igjen i ovnen og stek på 175 grader i ca 30 minutter. Eller til du ser alt har satt seg.

Server til brunsj med deilig surdeigsbrød, godt smør og en god salat. Gjerne med med litt Meinklang perlende rosè i glasset, da er det fest!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *