Kokospannacotta

Hvis du ikke tåler melk, skal ha besøk av noen som ikke tåler melk eller rett og slett bare digger smaken av kokos kan du jo prøve disse!

De tar 15 minutter å smelle sammen og er en perfekt avslutning på et hvert måltid. Du trenger kun følgende:

Kokosmelk (jeg bruker den rosa kartongen fra Rema)
1 ss sukker
1 ss honning
skall av 1/2 sitron
1 ss sitronsaft
1 klype havsalt
1/ vaniljestang
2 ts gelatin pulver

varm sukker og honning i en tykkbunnet kjele til det begynner å smelte. Bland inn kokosmelk, finraspet sitronskall og sitron saft. bland godt og la alt bli varmt men det må ikke koke. Del en halv vaniljestang og skrap ut frøene, tilsett begge deler i kjelen og ha oppi en klype havsalt. La stå på lav varme i rundt 5 minutter. Bland så ut 2 ts gelatinpulver i 2 ss lunket vann og la svelle i 1 minutt. Ta kokosblandingen av platen og hell i gelatin under stadig omrøring. Pass på at det ikke klumper seg! La kjøle seg ned litt før du heller det over i serveringsglass og setter det i kjøleskapet minst 4 timer.

Før servering kan du ha på ønsket topping, Jeg gikk for rabarbrakompott og det ble ikke så verst.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *