Dagen jeg har ventet på siden forrige helg er her igjen. Hurra for fredag! Egentlig kjipt å leve for helgene, men av og til er det sånn. Og da er det ekstra gøy å gjøre masse ut av helgen når den kommer, for eksempel ved å lage skikkelig digg mat for så å spise den. Det er hvertfall min favoritt da.
Denne oppskriften ble til litt tilfeldig (som det meste jeg lager) når jeg hadde noen nudler i skuffen jeg ville bli kvitt og hadde veldig lyst på laks. Vinnende kombo skulle det vise seg.
Du trenger:
ca 800 gram laks
2 porsjoner nudler
1 squash
1/2 pose sukkererter
2 store gulrøtter
1 paprika
sesamfrø
Til dressingen:
3 ss honning
2 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
1 cm raspet ingefær
1 ts chilli paste eller annen form for chilli
2 ss sitronsaft
1 hvitløksfedd
2 ss sesamolje
Begynn med å blande alle ingrediensene til dressing og sett til side.
Kutt opp alle grønnsakene i passende biter.
Krydre fisken og sett i ovnen til så vidt gjennomstekt. Jeg brukte salt, pepper og sitron og hadde den på 175 grader i 20 min.
Kok opp vann og legg nudlene i bløt.
Hiv grønnsakene i en varm panne og stek i ca 5 minutter.
Bland grønnsaker, nudler og dressing i en stor bolle og dryss over sesamfrø.
Ta ut fisken og server.
Det hele passer ypperlig med en deilig flaske kombucha på si.