Thai style nudlesalat med laks

Dagen jeg har ventet på siden forrige helg er her igjen. Hurra for fredag! Egentlig kjipt å leve for helgene, men av og til er det sånn. Og da er det ekstra gøy å gjøre masse ut av helgen når den kommer, for eksempel ved å lage skikkelig digg mat for så å spise den. Det er hvertfall min favoritt da.

Denne oppskriften ble til litt tilfeldig (som det meste jeg lager) når jeg hadde noen nudler i skuffen jeg ville bli kvitt og hadde veldig lyst på laks. Vinnende kombo skulle det vise seg.

 

Du trenger:

ca 800 gram laks

2 porsjoner nudler

1 squash

1/2 pose sukkererter

2 store gulrøtter

1 paprika

sesamfrø

 

Til dressingen:

3 ss honning

2 ss soyasaus

3 ss fiskesaus

1 cm raspet ingefær

1 ts chilli paste eller annen form for chilli

2 ss sitronsaft

1 hvitløksfedd

2 ss sesamolje

 

Begynn med å blande alle ingrediensene til dressing og sett til side.

Kutt opp alle grønnsakene i passende biter.

Krydre fisken og sett i ovnen til så vidt gjennomstekt. Jeg brukte salt, pepper og sitron og hadde den på 175 grader i 20 min.

Kok opp vann og legg nudlene i bløt.

Hiv grønnsakene i en varm panne og stek i ca 5 minutter.

Bland grønnsaker, nudler og dressing i en stor bolle og dryss over sesamfrø.

Ta ut fisken og server.

Det hele passer ypperlig med en deilig flaske kombucha på si.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *