Siter meg på det

Jeg er litt sånn i det skjulte en stor fan av sitater. Litt sånn i det skjulte fordi sitater ofte forbindes med *Live, love, laugh* på stueveggen, ingen dårlig leveregel det altså, men ikke helt min interiørstil. Men snubler jeg over et godt sitat så skriver jeg det ned i denne lille grønne notatboken min eller aller helst mailer jeg det til Charlotte. Gode sitat pepper meg opp og dytter meg vennlig i retning av å være modigere, kulere, snillere med meg selv og mindre sutrete.  Det er ikke sånn at jeg trenger å ha de hverken på veggen eller på leggen, men som inspirasjon og en klapp på skulderen. Her er mine 5 favorittsitater.

Min absolutte favoritt – bam! – hvem ville vel ikke være heltinnen i sitt eget liv:

“Above all, be the heroine of your life, not the victim.”

Nora Ephron

«Til lags att alla kan ingen gjera»

Min mor ( ganske noen andre før henne også, men det er hun som har lært meg det)

«When I look into the future, it’s so bright it burns my eyes.»

Oprah Winfrey

«Man er sin egen lykkesmed»

Min mor igjen ( ganske noen andre før henne også, men det er hun som har lært meg det)

Til sist en liten pep-talk fra Michelle Obama (som jeg sendte til Charlotte når vi diskuterte opprettelsen av Tebrødjournalen – og dere ser jo hvor godt det gikk):

“Stop being so afraid! That’s really what strikes me when I look back — the sheer amount of time I spent tangled up in fears and doubts that were entirely of my own creation… Focus more on learning than on succeeding — instead of pretending that you understand something when you don’t, just raise your hand and ask a question. You’re a smart girl, and chances are if you’re confused, plenty of other students are too. And for heaven’s sake, let yourself really fail once in a while — not some tiny little mistakes here and there, but big, glaring, confidence-shaking, dark-night-of-the-soul-inducing failures. Understand that no one — especially folks who are truly successful — simply coasts from achievement to achievement. The most accomplished people in the world fail and fail big. That’s how they learn so much and grow so quickly and become so interesting and wise. In short, stop trying to be someone who will impress everyone else, and just focus on being and becoming fully, sincerely and passionately yourself.”

Michelle Obama

Og med all denne visdommen kan vel ikke dette bli noe annet enn en god uke.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • JA!

  Jeg også elsker sitater (bare ikke på veggen, nei – eller – i alle fall ikke de sitatene som er blitt masseprodusert for tida…og jeg synes det er litt humor når man har store bokstaver stablet opp i vinduskarmen hvor det står HOME. Sånn…javel…da er vi helt sikre på at vi ER hjemme lizm…)!

  Så mange gode sitater! Elsket det du delte fra Michelle Obama. Gåsehud, rett og slett! Og hun er jo så himla sympatisk også, så det får ekstra stor effekt på meg. Perfekt start på mandagen – takk!!! (Og nå tror jeg jaggu jeg skal snekre sammen og dele en liste med sitater sjæl!)

  • JA! Gjør det, jeg vil veldig gjerne se din sitatliste.

   Enig – Michelle virker helt fantastisk – og det sitatet er helt fantastisk!

 • Åååå så sterk jeg følte meg når jeg leste hva Michelle Obama sa. Disse ordene skal få bo i hodet mitt framover. Alle sitatene gjorde meg egentlig mer bevisst og sterkere. Og fine å ha med seg i hverdagen og livet. Kjempefint blogginnlegg 😉

  • Så bra! Jeg heier på deg. Jeg syns det er supert å ha noen sitater på lur i bakhodet når jeg trenger litt pep. Og tusen takk for det!