Sjokkobananbrød

Tredje utfordrer er på plass, bananbrød med sjokolade både inni og utenpå. Mer sjokolade er som kjent best, så denne var slettes ikke dum. Den ble supersaftig og smakte perfekt miks av sjokolade og banan, jeg ville laget denne sporenstreks om jeg var deg.  Oppskriften fant jeg hos Mat på Bordet blant en million andre fristende saker.

Alt du trenger er :

  • 3 bananer, most
  • 75 gram smeltet smør
  • 100 gram brunt sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljepulver
  • 150 gram hvetemel
  • 30 gram bakekakao
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts allehånde
  • 100 gram grovhakket mørk sjokolade

 

Glasur:

  • 50 gram mørk sjokolade
  • 1/2 dl (eller litt mindre) kremfløte

 

Jeg gjorde det enkelt og blandet banan, egg, sukker og smør godt før jeg tilsatte resten av de tørre ingrediensene. Til slutt hakket jeg mørk sjokolade og rørte inn.

Hell over i en liten brødform på ca 1 l (jeg brukte 1,3l og fikk litt lavere kake) og stek midt i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter.

La kaken bli helt avkjølt før du smelter sjokolade og kremfløte til glasuren og fordeler denne over kaken.

Nyt!

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *