Kjappis plommesyltetøy

Her om dagen kjøpte jeg en kurv plommer på butikken, skulle jo selvfølgelig ønske jeg hadde en hage full av trær og plommer, men det har jeg ikke. Uansett, plommene var ikke helt en innertier så har blitt stående noen dager og ble mindre og mindre fristende. Søndag tok jeg grep og gjorde de om til et deilig plommesyltetøy!

Jeg brukte restene av en plommekurv, ca 250 gram, ca 1/2 dl sukker og noen ss ordentlig vaniljesukker og en skvett sitron. Kokte det hele opp i en kjele og lot det stå til alt var oppløst, 20 min(?). Siden jeg ikke brukte noe syltepulver eller lignende oppbevarer jeg det i fryseren til neste vaffelfest. I fjor fikk jeg det beste tipset, ta vare på smørbokser og frys syltetøy i de. Jeg liker best setersmøret til Tine og de boksene er perfekte porsjons størrelser for syltetøy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *