Quinoa

Sesongen for rotgrønnsaker er her, og det er jo så godt! jeg kan spise det dag ut og dag inn med litt variasjon i tilberedningsmåte. Her har jeg testet en quinoasalat versjon, den kan gjøres enda mer salataktig ved å tilsette ruccola. Perfekt både som tilbehør eller som en egen rett.

Du trenger :

1 stor rødbete

1/2 søtpotet

2 gulrøtter

1 kopp quinoa

buljong

1 håndfull ristede valnøtter

1 håndfull rosiner

litt fersk basilikum

 

Skrell grønnsakene og del i passe store biter. Legg på et bakepapir og hell over litt god olivenolje og et dryss salt. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 min eller til alt er mykt.

Skyll quinoaen godt og ha den i en passe sammen med 2 kopper vann og 1 buljongterning. La koke i ca 20 min.

Når alt er ferdig blander du det sammen i en bolle og tilsetter grovhakkede valnøtter rosiner og basilikum.

 

Jeg brukte sort quinoa, men alle typer fungerer like fint til denne.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *