Sesongen for rotgrønnsaker er her, og det er jo så godt! jeg kan spise det dag ut og dag inn med litt variasjon i tilberedningsmåte. Her har jeg testet en quinoasalat versjon, den kan gjøres enda mer salataktig ved å tilsette ruccola. Perfekt både som tilbehør eller som en egen rett.
Du trenger :
1 stor rødbete
1/2 søtpotet
2 gulrøtter
1 kopp quinoa
buljong
1 håndfull ristede valnøtter
1 håndfull rosiner
litt fersk basilikum
Skrell grønnsakene og del i passe store biter. Legg på et bakepapir og hell over litt god olivenolje og et dryss salt. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 min eller til alt er mykt.
Skyll quinoaen godt og ha den i en passe sammen med 2 kopper vann og 1 buljongterning. La koke i ca 20 min.
Når alt er ferdig blander du det sammen i en bolle og tilsetter grovhakkede valnøtter rosiner og basilikum.
Jeg brukte sort quinoa, men alle typer fungerer like fint til denne.
Nam! Jeg liker godt p ha rotgrønnsaker i salat, samboeren min mener at det ikke passer, men jec synes det passer perfekt! Så kan man bli litt mett av salaten også!
Haha, vi har AKKURAT samme problematikk i vår husholdning.
I min husholdning (som kun består av meg) liker vi kjempegodt rotgrønnsaker i salat, og syns egentlig at søtpotet passer både til middags og dessert! Dere får bare overtale samboerne 🙂
Akk, om alle bare var enige med meg, det hadde vært drømmen! Men det er vel den som lager middag som bestemmer? (ja!)