Flapjacks

Kombinasjonen havregryn, smør og sukker er en mine absolutte favoritter og danker for meg ut de aller fleste kaker. Jeg tenker havrekjeks, smuldrepai, smuldretopping, müslibar, men selveste kongen av denne kombinasjonen er nettopp Flapjacks. Et vanlig fenomen i landet som er konge på afternoon tea, ikke fullt så vanlig her hjemme. Jeg laget en form i helgen og Charlotte syklet bort for å prøvesmake dem. For hva har man vel venninner til?

Jeg laget en høstversjon med eple og rosiner, men her er mulighetene endeløse hva gjelder tilsetninger (les: sjokolade).

175 g smør

175 g havregryn

2 ss honning

2 ss sirup

1 håndfull rosiner

1 raspet eple

Ha smør, honning og sirup i en kjele og varm opp til alt er flytende. Bland med resten av ingrediensene. Ha i en bakepapirkledd liten form og press det litt sammen. Stek på 200 c i ca en halvtime, til det har satt seg og blitt gyldent. Avkjøl litt i formen før du kutter i biter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *