Sitron og pasjonsfruktkake

Return of the Formkake! Lemon poppyseed cake og lemon drizzle cake er blant mine favoritter, og her om dagen så jeg et bilde på Pinterest hvor noen hadde laget en lignende kake med pasjonsfrukt. Jeg fikk det ikke ut av hodet og måtte teste det, her er min (veldig enkle) versjon.

 

Du trenger:

225 gram sukker

225 gram mykt smør

4 egg

1 ts bakepulver

225 gram hvetemel

finrevet skall av 1 sitron

 

Til glasuren:

85 gram sukker

1 pasjonsfrukt

1 sitron

 

Slik gjør du

Pisk smør og sukker hvitt.

Tilsett et egg om gangen.

Bland inn mel, bakepulver og sitronskall.

Kle en brødform på ca 21 x 8cm med bakepapir og spa røren i.

Stek midt i ovnen på 165 grader i ca 50-60 min, sjekk med en pinn at kaken er gjennomstekt før du tar den ut.

Mens kaken avkjøles i formen blander du sammen alt til glasuren og varmer det opp til sukkeret er oppløst.

Prikk kaken med en pinn og hell glasuren over.

La kaken avkjøles helt i formen før du du tar den ut og serverer.

 

Jeg tok denne med på besøk til Farmor og den ble oppspist, det tolker jeg som et godt tegn.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *