Lett – lettere – blåbærpai

Det er som å hoppe etter Wirkola, eventuelt etter en konfektkake med hasselnøttkaramell, å komme med en kakeoppskrift nå. Men dette er en annen liga, en lett – lettere – blåbærpai!

Du trenger følgende:

1 pose frosne blåbær, eller andre bær

1 pakke vaniljekrem

Smuldretopping eller paibunn

Denne paien har jeg lært av min beste kakevenninne fra studietiden og den vil for alltid være min go-to kake når tiden og inspirasjonen er knapp, eller når jeg har lyst på blåbærpai (alltid). Dette er nettopp fordi den er så enkel, kjapp og god.

Når jeg sier kakevenninne så mener jeg at vi spiste bananbrød i smug (eller var det åpenlyst?) i mellom forelesninger og eplepai midt i uken. Ehrm, og så var det den gangen vi eksperimenterte frem tre nye kaker for å delta Freia dronningsjokolade sin konkurranse om en tur til New York. Vi kom ikke så langt i den konkurransen, men vi var høy på sukker og Freia dronningsjokolade (les: kvalm) i mange dager etterpå. Og det sier jeg, når noen lanserer sjokoladekakebunn med sitronostekake på toppen så bare vit at vi lanserte den kombinasjonen for fem år siden. Burde tatt patent.

Tilbake til den deilige blåbæpaien; bland 1 pose frosne blåbær med en pakke (ferdigkjøpt) vaniljekrem. Dette er fyllet, du kan legge fyllet opp i en paibunn eller rett i en form under en smuldretopping, eller kanskje ja-takk begge deler, hva enn du liker best.

Her kommer et forslag til en blåbærpai med smuldretopping:

Smør formen og ha i fyllet.

Topp med smuldretopping som du lager slik:

75 g smør, 1 dl mel, 1 dl havregryn, 0,4 dl sukker; bland alt sammen.

Stek i ovnen på 200 c i til paien er gylden, ca 20 minutter.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Nok en god dessertidè fra dere. Takk! Stoler alltid på desserttipsene fra Tebrødjournalen! Jeg stresser typisk så mye med hva jeg skal servere til hovedrett i mer voksne middagsselskaper at desserten ofte blir en litt tilfeldig ettertanke. Dette høres ut som noe jeg bare kan slenge i ovnen uten for mye økning i kortisolnivået…

    • De beste lovord man kan få. Takk! Nå er oppskriften litt mer fullstendig, det hadde gått litt fort i svingene der. Men ja, dette er absolutt noe som lar seg slenge i ovnen uten noe stress. Jeg kjenner meg igjen i hovedrettstress og da bør man jo om ikke annet unngå dessertstress i tillegg. 🙂

  • Jeg elsker blåbærpai og lager det også veldig ofte fordi det er suuuperenkelt. Forresten er det nesten like enkelt å lage blåbærkake, bare en helt plain kakeoppskrift, strø over blåbær.
    Jeg pleier å lage paibunn, pleier vanligvis ikke å ha vaniljekrem, men på en god dag så. Men det jeg derimot gjør, er å blande inn litt maizena med blåbærene, fordi da blir det litt fastere og ikke helt flytende! Også pleier jeg å slå til med blitt brunt sukker da, hvis jeg ikke har smuldretopping.

    • Så gode blåbærtips! Takk, dette er helt supert. Nå har jeg enda mer å teste ut i lettvint-blåbærpai-sortimentet. Hoho, gleder meg til helg!