Kan jeg friste med det som kanskje er verden beste gulrotkake? Kunne spist hele langpannen alene, så god er den. Heldigvis skulle den med på jobb så jeg måtte nøye meg med et stykke.
Kaken passer i en langpanne, men oppskriften kan halveres hvis du vil lage den i en rund form. Da får du en litt høyere og mer «festlig kake».
Ingredienser:
6 egg
5 dl nøytral matolje (f eks raps)
700 gram sukker
2 ts vaniljepulver
4 ts kanel
1 ts muskat
1 ts malt nellik
1 ss natron
1 ss bakepulver
650 gram hvetemel
200 gram grovhakket sjokolade
200 gram grovhakkede valnøtter
800 gram finrevet gulrot
2 revet eple
Ostekrem:
200 gram smør
450 gram melis
400 gram kremost
1 ss sitron
Slik gjør du:
Pisk sammen egg olje og sukker.
Bland i de tørre ingrediensene.
Rør i sjokolade valnøtter.
Riv gulrøtter og eple og ha i dette, bland godt.
Hell alt over i en smurt langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 60 min.
Mens kaken står i ovnen kan du lage glasuren.
Pisk smør og melis hvitt. Dette er lettest hvis smøret er romtemperert.
Pisk så inn resten av ingrediensene til du har en glatt og litt luftig masse.
Vent til kaken er avkjølt og ha glasuren over.
Kaken holder seg godt i kjøleskap så kan gjerne lages dagen før servering.
Enjoy 😉
Omg. Ser helt perfekt ut!