Spiselige julegaver

Til alle de jeg ikke helt hva jeg skal gi; de får noe spiselig. Vel ikke helt i år, årets julekjøkken ble lagt på is ettersom jeg ikke oppholder meg på mitt eget kjøkken lengre. MEN det betyr jo ikke at jeg ikke fortelle om planene, for hvis tanken er god… Og kanskje noen får en idè til spiselige gaver sånn helt på tampen.

Urtesalt; fremgangsmåte som dette ramsløksaltet, men med andre urter og kanskje malt enda finere i morter.

Syltet rødløk; sånn som Charlotte har gjort her

Krutonger; perfekt om du har brødrester, se tidligere oppskrift her

Jeg er egentlig mer glad i det salte enn det søte (hørte jeg noen si Totenflak?), det er så mye søtt i julen fra før av, men disse havrekjeksene til Charlotte får være unntaket som bekrefter regelen. Hakket sunnere er disse havrekjeksene med banan, men holdbarhetstiden er nok desto kortere, dog fryser de ypperlig og kan tas opp en time eller to før de skal spises, perfekt som et høydepunkt i matpakken i romjulen.

Ellers er ristede mandler à la dette en favoritt hos meg, eller hakkede hasselnøtter ristet i ovnen helt au naturel – den beste salatoppingen i verden. Og ikke la meg begynne å snakke om hjemmelaget nøttesmør, Charlotte er eksperten på det, men jeg slenger med en oppskrift fra Julies matblogg enn så lenge.

GOD JUL!

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *