Sjokoladepålegg

Hei Journalen, det var lenge siden sist!

Plutselig var det gått bådeuker og måneder, jeg har sluttet i en jobb og begynt i en annen, hatt tidenes lengste ferie og spist vilt mye godsaker. Nå vekker vi journalen til livet igjen med et aldri så lite sjokolade innlegg. Hjemmelaget hasselnøtt og sjokolade pålegg, så lett og så godt.

Notater

– Jeg har brukt kokesjokolade, men melkesjokolade blir sikkert vel så godt. Jo bedre sjokolade, jo bedre pålegg.

-Alternativ søtning kan være honning, sukrin, stevia eller dadler, disse funker vel så bra som melis.

 

Prep tid: 20 min

Total tid: 30 min

 

Sjokoladepålegg

ca. 200 gram hasselnøtter

ca. 60 gram sjokolade

1 ss melis

1 ss kokosolje

1 klype havsalt


 

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 150 grader.
 2. Spre hasselnøttene utover et bakepapirkledd bakebrett og sett de midt i ovnen i ca. 15 minutter. Følge med, de er ferdig når det lukter godt og nøttene er gylne.
 3. Når hasselnøttene har kjølt seg ned i et par minutter gnir du dem mot hverandre slik at skallet løsner. skallet smaker bittet og vi vil ikke ha det med i miksen.
 4. Ha hasselnøttene i en foodprosessor og kjør til det har blitt nøttesmør. Når du tror det er ferdig kjører du det 2 minutter til.
 5. Smelt sjokolade sammen med kokosolje og tilsett dette i nøttemiksen sammen med salt og melis.
 6. Kjør til alt er blandet inn og ha pålegget over på glass.

Sjokoladepålegget holder seg godt kjøleskapet, men hos meg pleier det å forsvinne fort. Jeg spiser det på ristet skive, på croissant, på pannekaker eller rett fra glasset med skje.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Dere er tilbake! HURRA og nam! Og et praktisk spørsmål: når du skriver foodprocessor – kan du lime inn en link på hvilken du bruker? Jeg tror nemlig vi mangler noe sånt her i huset.

  • Jaa:D Og så kult at du sjekker innom enda!!
   Jeg må innrømme at jeg bruker den lille foodprocessoren som kommer med Bamix stavmikser, men det er ganske kjedelig for må alltid lage ting i flere omganger. Har sett en del på Magimix foodprocessor som jeg tror er veldig god, meeen er ikke så giret på å fylle opp skapene med enda mer kjøkkenutstyr…