Askøy


Æra kafé og fetevare

Klampavikvegen 4, 5300 Kleppestø

Etter å ha hørt bra ting om Æra kafé og fetevare satte vi snuten mot Askøy og nærmere bestemt Kleppestø i helgen. Æra serverer deilige lunsjretter, litt bakverk og kaker og selger fetevarer; pølser, ost og litt diverse oljer, sjokolade, pizzasaus blant annet. En del av tingene de selger i delikatesseavdelingen har de laget selv, som tomatmarmelade og hylleblomstgelé. For to fetevareelskere var det en del kjente merker, men også en del ukjente, det syns vi var veldig gøy! Og de hjemmelagede sakene så veldig god ut. Skulle gjerne kjøpt en av hver, men klarte såvidt å holde hendene i lommen mens jeg tenkte på at kjøleskapet hjemme allerede inneholder noe sånt som syv halvfulle syltetøyglass.

Over til lunsjen – Andeterrin med pistasjnøtter, toast, sylta gulrot & sennepsaus, like barn bestiller gjerne det samme sies det, så det gjorde vi. Og vi var begge svært fornøyd, med både terrin, toast, salat og garnityr. Salaten var frisk, gulrøttene veldig god (hjemmesyltet tipper jeg), terrinen var deilig, jeg syns forsåvidt at terrin er en veldig undervurdert sak, og toasten var ristet og påsmurt smør – akkurat slik jeg liker det best.

Etter lunsj tok vi oss en deilig kopp kaffi og delte en kjeks hvor det ikke var spart på sjokoladen (et stort pluss hos journalen) og konsistensen var etter våre preferanser perfekt – myk og seig.


Blomsterlykke

Klampavikvegen 4A, 5300 Kleppestø

Like ved siden av Æra ligger det også en koselig blomsterbutikk – Blomsterlykke. Fine blomster, litt interiørartikler og veldig mange fine potter og kurver. Vanskelig å holde hendene i lommen her. 


NLM Gjenbruk Askøy

Bergheimvegen 2, 5300 Kleppestø

Som kirsebæret på toppen av lørdagsutflukten tok vi oss en tur på bruktbutikken i Kleppeveien før vi dro tilbake til fastlandet. Der kjøpte jeg et par teskjeer og en del tekstiler til pågående prosjekter på syrommet.