Voss

Jeg fortsetter suksessen med miniferie på Vestlandet; forrige sted ut var Voss. Da min største fan (hei mamma!) feiret rund bursdag tidligere i år, gav jeg henne en tur til Voss med litt attåt. Fordi Voss er veldig koselig og fordi jeg tenkte at det ville være en tur som var enkelt gjennomførbar da Voss bare er en liten togtur unna Bergen. Jeg har et litt blandet forhold til sånne opplevelsesgaver, fordi de så ofte ikke blir noe av, selv om jeg elsker konseptet og vil, vil få det til. Denne gangen fikk vi det til, og Voss leverte varene.

Turen var  preget av cappucino, strikking, førmiddagslur (feriefavoritt), bruktbutikker, god mat, og et akkurat passelig rolig tempo. Et annet tempo enn det jeg vanligvis har i kroppen når jeg er på byferie, som er mer: Hvor er den beste kaféen? Fineste butikken? Beste middagen? Når valgmuligheten er færre stresser jeg ikke med at jeg MÅ finne det aller, aller beste alternativet til enhver tid. For det kan man jo bli litt sliten av, selv om intensjonen er god. Bare se på disse bildene fra Fleischers – rolig stemning.

Vi bodde nemlig på Fleischers, som er det mest staselig hotellet på Voss, beleilig plassert like ved togstasjonen. Det er fint der og mye historie i veggene. Spisesal, bar og peisestue i fin stil. Frokosten var god, ingenting å rope hurra for, men absolutt ikke dårlig. Litt lokale oster og eplejuice, ellers mye det samme som andre hotellfrokoster. Rommet var fint, stort vindu og kult teppegulv, men det var ikke akkurat fresht dessverre, skitne tannglass og støvete nattbord. Jeg hadde lyst å bo der fordi jeg aldri har vært der før, jeg elsker statselige, gamle hotell og beliggenheten er jo upåklagelig, men om selve hotellovernattingen var verdt pengene? Tja.

Vi spiste lunsj på Tre brør både på ankomst- og avreisedagen. God kaffe og ålreit mat, skikkelig trivelig uteservering og koselig personale.

Middagen spiste vi på Store Ringheim, etter anbefaling fra Charlotte, og er det en dame jeg stoler på hva gjelder matanbefalinger, så er det den damen. Maten var deilig, og stedet – så fint! Vil tilbake hit. Personalet var koselig og plukket jordbær til oss fra hagen.

Voss er et godt utgangspunkt for brukthandel, jeg besøkte Fretex hvor jeg kjøpte intet mindre enn en gyngehest og to duker (som skal bli nett) og Brukt’n på Voss. Sistnevnte ligger et lite stykke utenfor Voss og består av tre (!!) hus fylt med godsaker, her kan du få tak i det meste du skulle trenge; sofa, stoler, seng, komfyr, kommode, servise, bøker og litt klær. Det finnes veldig mye fint her og prisene er grei, men det er stort, og rotete (og litt skittent), så frem med skattekartet og ta deg god tid. Noe spesielt du skal ha? Bare spør.

Jeg kjøpte et stettfat (veldig kult – må vise det en annen dag), noen teskjeer og litt tekstiler. Siklet litt på denne stolen:

Den var lav og fin, og utrolig god å sitte i, pinnestol møter lenestol på en måte, kunne blitt veldig fin med et strøk maling, lys rosa? mørk blå? Men den fikk bli igjen på Voss, jeg ikke trenger jo ikke pinnelenestol akkurat nå. Jeg siklet også på en kommode/skatoll, men jeg lot fornuften styre der og, selv om jeg vet at jeg trenger kommode en gang i fremtiden, så trenger jeg den ikke akkurat nå.

Takk for nå Voss!