Daddelkuler med lakris

 

I helgen laget jeg bliss balls eller daddelkuler(?), usikker på hva som blir riktig norsk oversettelse her. Gode er de nå uansett. Energirike, små søte kuler bestående av dadler og nøtter og det man ellers måtte føle for. Jeg laget en variant med kako og lakrispulver, de ble digg og kan absolutt anbefales.

Oppskrift

4 medjooldadler
150g nøtter (her må du tilpasse litt etter hvilken konsistens du ønsker)
1 stor ss kakao
1 stor ts lakrispulver
1 klype salt

Hiv alt i fodprossesoren og vent på at det blir små biter og klumper seg sammen. jeg har erfart at det fungeer best å kjøre nøttene en runde først før jeg hiver oppi dadler i små biter sammen med det tørre. Hvis det fremdeles ikke går helt som det skal, tilsetter jeg en liten ts kokosolje. Form massen til små kuler eller trykk ut i en form og skjær i firkanter. Du kan rulle kulene i kakao eller finhakkede nøtter. sett gjerne i kjøleskapet en time før servering slik at de får satt seg litt.

Når det kommer til valg av nøtter foretrekker jeg å bruke en blanding, aller helst med litt cashewnøtter i for ekstra kremete konsistens. For eksempel 50/50 valnøtter og cashewnøtter eller kombinasjon med ristede hasselnøtter, valnøtter og cashewnøtter. Disse kulene blir gode nesten uansett hva man gjør.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *