URD

Bilderesultat for urd ruth lillegraven

Min all-time favorittbok, URD av Ruth Lillegraven.

En historie om to damer fra forskjellige tidsepoker skrevet i diktform. Jeg liker alt jeg har lest av Ruth Lillegraven, men URD var den første og kanskje derfor den jeg likte aller best. Det er noe med språket, det er på en måte koselig og ærlig, på samme tid. Temaene som blir tatt opp både hverdagslige og store.

Dette var en av de første diktbøkene jeg leste og absolutt ikke slik jeg hadde sett for meg at en diktbok skulle være. Ikke traus, ikke sær, bare fin, god og ærlig. Selv om dette er en diktbok så er det også en fortelling som utvikler seg underveis. Livet til Seselja for lenge siden og livet til Cecilie for ikke så veldig lenge siden. Historien om Seselja er så fint illustrert at du kan se det for deg og historien om Cecilie er ganske morsom innimellom.

I høst var jeg på en poesikonsert der Ruth Lillegraven leste fra den siste (voksen) boken, SIGD, og hun virket like fin i virkeligheten som bøkene hennes er. Den eneste Ruth Lillegraven boken jeg ikke har lest til nå er, Store stygge dikt. Tror jeg må bestille ‘Store stygge dikt’.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *