Sitron og valmuekake

Søndag er den deiligste dagen i uken, da har jeg god tid til lang frokost gjerne etterfulgt av en time med kaffedrikkig og avislesing. Har også et fast rituale med morgenjogging hver søndag, så da passer det liksom alltid så godt å bake noe eller gå på kafè litt ut på dagen. Nå på søndag hadde jeg handlet inn for å lage en sitronkake jeg fant på bloggen til Elsa og den svarte så absolutt til forventningene. Deilig myk, saftig, søt og syrlig. Kan lett se den for meg en varm sommerkveld på terrassen med en kopp te.

Ingredienser:
200g romtemperert smør
3 1/4 dl speltmel
2 1/4 dl sukker
3 egg
1 ts bakepulver
1 klype salt
4 ss valmuefrø
2 ss revet sitronskall
1 ss sitronsaft
1/2 dl kremfløte
70g kesam

Sitronsirup:
saften av 1 stor sitron
1 dl vann
1/2 dl sukker

Sett ovnen på 175 grader og smør en brødform med smør og mel.

Pisk smør og sukker hvit og luftig og tilsett ett og ett egg og pisk godt. Ha så i alt det tørre litt etter litt, slik at du er sikker på at alt blir godt blandet inn. Deretter rører du forsiktig inn sitronskall og valmuefrø, før du tilslutt tilsetter fløte og kesam.
Hell over i formen og stek midt i ovnen i ca. 45 min.

Mens kaken står i ovnen begynner du på sukkerlaken, ha alt i en liten kjele og kok opp til det er redusert til halvparten. Dette tar ca 15 min.

Når kaken kommer ut av ovnen stikker du masse hull i den (gjerne med et tynt grillspyd) og heller sirupen over. Vent med å skjære opp til kaken er helt avkjølt.

Håper du liker den like godt som meg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *