En dag i Alicante

Vi hoppet opp og spiste tidlig frokost før vi tok en dagstur til Alicante, Nordmenns store favoritt! På tross av litt for mange Nordmenn og harry stempel er jeg stor fan av byen. Den er ikke så stor, men har både fine butikker, fin strand, gode restauranter, deilig is og bra kaffe. Alt jeg trenger.

 

Dagen startet med en runde i butikker. Jeg hadde gledet meg spesielt til Uterque, som er en Spansk favoritt. Fikk med meg en skjorte ut så var godt fornøyd før vi tok turen videre til lunsj.

 

Sento! Den koseligste lille baren med den beste tapasen jeg har smakt. De har kun 2 bardisker og rundt 9 sitteplasser så her gjelder det å være tidlig ute eller ha hellet med seg. De vant beste tapas i 2013 og fortjente det virkelig. Tidligere har vi bare bestilt et utvalg tapas bestemt av kokken, men i dag plukket vi et par ting fra menyen.

 

2 sinnsykt gode «minibaguetter», at brødmat kan være så godt! En med kyllingburger, bacon, tomatmarmelade, ristede solsikkekjerner og vaktel egg og en med kalvekjøtt, foie gras, serranoskinke og stekt egg.

 

Bestilte husets rose, som alltid er vanvittig god.

 

Avsluttet det hele med lollipops og chuppa chups. AKA en variant av bacondadler der baconet er surret i en sirkel og toppet med daddelmarmelade og minikjøttboller med peanøttsaus og honningristede solsikkefrø. Får vann i munnen bare jeg tenker på det.

 

Tok oss en runde i havnen og tittet på spanjoler og turister i fin harmoni.

Endte dagen med en kaffe på Lazona hvor vi slikket litt sol før vi satt oss i bilen og kjørte hjem igjen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *