Min beste havregrøt

Ingenting er som god havregrøt og kruttsterk kaffi en kald morgen. Etter mange år som sporadisk havregrøtspiser har jeg funnet min optimale oppskrift (på slump). Mengde havregryn og melk må tilpasses hver enkelt tenker jeg, avhengig av magemål og ønsket konsistens på grøten.

Legg havregryn og chiafrø i melk over natten, hvilken som helst type melk. Eller så klart vann, selv syns jeg at livet er fort kort til å spise havregrøt kokt på kun vann, men det er jo meg.

Tilsett mer melk ved behov samt; et halvt eple kuttet i småbiter, en håndfull rosiner og valnøtter, og kok opp. Ha grøten over i en skål og topp den med en god klunk eplejuice (gjerne av den deilige og litt dyrere typen) og en klatt ordentlig smør.  Voila – frokost/lunsj/middag for vinnere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Ok. Nå kommer sikkert et dumt spørsmål, men jeg lar det stå til: når man legger noe i bløt over natten – hvor mye væske er nok da? Si at jeg har en oppskrift med 1 dl havregryn og 3 dl væske. Hvor mye av væsken ville du ha brukt over natten? Holder det at havregrynet er dekket, liksom? (Lite spørsmål med stort næringsinnhold, så takk for svar!)

    • Absolutt ikke et dumt spørsmål! Jeg pleier å ha nok væske til at det dekker godt, altså til grynene etc er dekket pluss en liten slant til. Når det er sagt så tror jeg ikke det er så nøye, for du kan bare justere væskeinnholdet dagen etter når du koker grøten for å få akkurat den konsistensen du ønsker på havregrøten din. Og ps! Ofte glemmer jeg hele bløtleggingsprosessen, da koker jeg bare alt kjapt på morgenkvisten. Hehe. Kos deg med grøt!