Ramsløksalt

Sesongen er dessverre på hell tror jeg, så før jeg dro på ferie satte jeg i gang siste ramsløkprekivering for fulle kluter. Ramsløkolje og ramsløksalt, stavmikseren gikk varm og jeg luktet ramsløk i flere dager etterpå, det var verdt det. Her får du oppskrift på saltet, Charlotte har tidligere skrevet om ramsløkoljen/pestoen. Som er ypperlig på ristet brød, eller blandet i majones, hello there grønn aioli. Men over til saltet.

Kjør ramsløkblad i stavmikser til det er en puré, dette tar litt tid, men jeg tror det er best slik, om en tilsetter olje eller vann her så vil en bare bruke lengre tid på ‘tørke’ det uten igjen av saltet etterpå.  Bland deretter puréen med salt, for eksempel Maldon. Som alltid gjorde jeg dette på slump, men jeg vil anslå at jeg brukte ca 1/3 brødpose med ramsløkblader til 1 pakke Maldon salt. Spre utover en bakepapirkledd plate og tørk på varmluft 50-100 c til saltet kjennes tørt. Jeg tror mitt tørket i ca. 2 timer, da hadde jeg to brett i ovnen på en gang.

Saltet er deilig på avokado smørbrød (og bildet av det gjør seg nok på instagram skulle jeg tro).

Bon appetit!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *