Porto snapshots

Da var det slutt på vaniljeterter til frokost og boblende sangria til lunsj. Takk for meg Porto, den neste største byen i Portugal. Der de lager portvin og har verdens fineste fliser.

Vi tok en snartur innom botanisk hage, etter å ha spist en Franchesina – Portugisisk spesialitet: slapt ostesmørbrød med mye kjøttpålegg i et bad av tomatsaus, ikke min kopp te. Men som en sier etter en har spist en dårlig spesialitet: ‘nå har vi nå smakt det’. Det store huset med perfekt farge i botanisk hage derimot – helt min kopp te.

Spiste litt artisjokk på terrassen, utrolig godt, artisjokk altså, jeg syns den er best au naturel – med det mener jeg at jeg ikke dypper bladene i olje og eddik slik som jeg har forstått at er kutyme.

Serralves – museet for moderne kunst var veldig fint, arkitektonisk perle, tenk om det også hadde vært flislagt. I løpet av turen tenkte jeg en del på fliser, hvorvidt det går an å flislegge hus som har murpuss i Norge, om vi burde bytte fra panel til murpuss på vårt hus og om jeg burde bli fliseimportør, hørte jeg fiseimportør sa noen da og lo godt.

Til museet var det en stor hage med mange blomster og trær, tehus, rosehage, fontener og en gård. Veldig fint!

Og som en siste frokost spiste jeg dette, o lykke!

Ha en god mandagsfri!

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *