Jon Fosse

Oh well, jeg innrømmer det med en gang, jeg trodde at Jon Fosse var traust, seigt og for dypt for meg. Men heldigvis fikk jeg to Jon Fosse bøker av en som visste bedre enn meg. Så da tok jeg de med på ferie; Draum om hausten og Triologien.

Jeg begynte med Draum om hausten som er et skuespill, jeg har aldri lest skuespill før, så jeg begynte med det jeg trodde var det vanskeligste først. Men vips så var boken lest ut i løpet av to dager. Den handler om en mann som går fra kone og barn til fordel for en ny dame og hvordan dette påvirker livet og familien hans. Skuespillet hopper frem og tilbake i tid, men det tenkte jeg egentlig ikke så mye på. Høy på livet etter å ha lest min første Jon Fosse.

Triologien består vel egentlig av tre bøker, men det er en historie som går igjen gjennom alle bøkene, nemlig historien om Asle og Alida. Historien utspiller seg for ganske lenge siden, en fin, fin, fin og litt trist kjærlighetshistorie om Asle og Alida og hele livet deres.

Bildet over er fra leiligheten vi lånte i Portugal, hvor interiøret er gammelt og hundre ganger finere enn mye av interiøret nå til dags. Altså, jeg er enig jeg, det er faktisk mye som var bedre før. For eksempel blir jeg matt over hvordan sengene ser ut i dag, tre madrasser trukket i syntetisk stoff og stablet opp på hverandre. Det er slik min seng ser ut også – jeg dømmer ingen. Men så utrolig lyst jeg har på en ordentlig seng, som jeg legger en madrass i. Det var utblåsningen for i dag – takk for meg! Les Jon Fosse!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Hei! Da er vi i samme bokbåt og seng, egentlig! Har aldri lest Jon Fosse jeg heller, av samme grunner som deg. Nå virker det ikke så *heavy* likevel, og bøker man kan lese på to dager er fristende i seg selv. Takk for tips og tusen takk for kommentar på bloggen min – skåler i o’boy!

  • Ja! Jon Fosse skal jeg prøve meg på også. Mamma har kommet med anbefalinger, hun mener det er fryktelig spesielt, men også veldig interessant! Bøkene er jo ganske tynne, så da er det litt lettere å starte. Hørte intervju med han på BokPod, også litt spesielt, men interessant, hehe.

    • Ja, gjør det! Bøkene var veldig overkommelig syns jeg. Så gøy med Bokpod – det har jeg ikke hørt på før, noterer meg det bak øret.