Lapskaus på fenalår

På søndag tok jeg grep og gjorde ferdig et par matprosjekt som har ligget og ventet. Først kokte jeg lapskaus på et gammelt fenalår og det ble altså så sjukt godt at jeg ikke kan la det forbigå i stillhet. Du hører det fra en som egentlig ikke er den største fan av lapskaus. Fenalåret har lagt inntørket i kjøleskapet siden påsketider og jeg har vært fristet til å bare kaste det mang en gang, flaks jeg ikke gjorde det.

Kraft på fenalår:

Jeg ha la låret i vann over natten, for at ikke kraften skulle bli for salt, og det tror jeg egentlig var lurt.

Kutt låret i to, eller flere biter, om du og fingrene dine tør det.

Kok med vann, et par laubærblad og en liten klunk eddik i minst fire timer.

Lapskaus:

Rens så kjøttet av låret, ta bort beina fra beina fra kraften og ta bort fett/skum om du vil. Ha kjøttet tilbake i kraften og fyll på med grønnsaker. Jeg brukte: 1 pastinakk, 1 purre, 3 gulerøtter, 1/2 sellerirot og 5 poteter, skrellet og kuttet i biter.

Fyll på mer vann ved behov.

La koke i en times tid, til lapskausen har fått ønsket konsistens.

Mens lapskausen mer eller mindre laget seg selv fermenterte jeg litt surkål, bakte noen havrekjeks, snekret nytt panel på vedskjulet og følte meg som kongen på haugen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *