Litt interiørinspo fra Porto

Leiligheten vi bodde i når vi var i Porto ble innredet for ca. 30 år siden og er så deilig annerledes enn interiøret i de fleste norske hjem.

Alle soverom er tapetsert med stripete gul og hvit tapet, på gulvet er det burgunderrødt teppe. Gult-hvitt-burgunder, noterer meg bak øret at det er en utrolig god kombo. Sengene og nattbordene er av massivt mørkt tre og på nattbordet står fine gamle lamper.

I taket henger store gamle lamper, som trenger 8 lyspærer hver.

Hele kjøkkenet er flislagt med brune og hvite fliser, ingen hemmelighet at jeg gjerne kunne flislagt meg inn i et hjørne, men det er jo genialt – å flislegge hele kjøkkenet altså. Kjøkkenet blir et smykke i rommet og du kan grise så mye du vil. Ekstra fint blir det med tre gamle krakker hvor du kan ta en pust i bakken mens pastaen koker.

Jeg har merket meg at jeg litt plutselig har fått utrolig lyst på serveringsbrett, et sånt man bruker til frokost på sengen og bobler på terrassen. Først fant jeg et med Libertyprint på i London, men jeg slo det fra meg, trenger jeg egentlig serveringsbrett? Jeg har levd 27 år uten og det har gått etter forholdene greit. Det var helt til jeg fikk et gjensyn med disse brettene – som minner meg om barndom og fantabrus.

Det var ikke å oppdrive lignende brett, så jeg får bare krysse fingrene for at jeg snart snubler over noe som kan måle seg i en av bruktbutikkene her i Bergen. Enn så lenge fikk jeg kjøpt meg et lite trebrett som var flislagt med portugisiske fliser, ikke så helt dumt det heller, veldig fint faktisk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Stripete alt mulig slår liksom aldri feil. Jeg sitter og ser på det flisebildet og tenker at det hadde vært skikkelig fint om de barkrakkene hadde vært fuchsiarosa. Bilde av trebrettet? Hørtes veldig fint ut!

    • Ja, tenk det. Nå ser jeg det for meg også, med hjerter i øynene. Brunt og beige er superfint sammen med rosa. Fikk lyst å lage noe med den fargekomboen nå. Takk for den inspirasjonen! Bilde av trebrettet kommer asap.