Thai kyllingcurry med peanøttsmør

Hverdagsmiddager er så vanskelig å komme på, noen ganger spiser jeg rugsprø toppet med en påleggshaug for å slippe å ta stilling til det. Andre ganger drar jeg frem pannen og smeller sammen denne. Jeg lager den nok gjennomsnittlig en gang i uken, men noen uker opptil tre ganger. Det varierer litt fra gang til gang hva jeg har i kjøleskapet og derfor hva jeg putter i, men jeg tar alltid utgangspunkt i dette.

Ingredienser:

1 boks kokosmelk (jeg liker best den rosa kartongen fra Rema)

1 stor ss thai curry paste (rød, grønn, lilla, bruk den du liker best)

1 ss soya saus

2 ss fiskesaus

1 ts honning

1 ts sitronsaft

1 ts raspet ingefær

1 fedd finhakket hvitløk

1 stor ss peanøttsmør

1/2 brokkoli

2-3 gulrøtter

1/2 squah

2 kyllingfileter

Begynn med å strimle kylling og stek den i 5 min, til så vidt gjennomstekt. Mens kyllingen steker kutter du grønnsakene i biter og strimler squashen med et julienne jern eller en spirilizer hvis du har det. Tilsett så ingefær, hvitløk, peanøttsmør og alt flytende,  bland godt. Ha i brokkoli og gulrot og la putre til det er nesten ferdig før du tilsetter squash. Denne trenger kun 1 min i pannen. Server gjerne med ris eller nudler, og spis med pinner for en ekstra utfordring.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *