Rosevann

Rett før den verste regnskuret jeg har sett på evigheter bestemte jeg meg for å ta en runde ut for å plukke nyperoser og løvetann røtter. Det pisket rundt ørene og jeg følte meg som Lars Monsen på ekspedisjon, men – litt må man ofre tenkte jeg og fortsatte mot Nordnesparken på jakt.  Utstyrt med handlenett, brødpose og kjøkken skje prøvde jeg å dra opp noen løvetenner, det viste seg å være mer utfordrende enn jeg trodde. Det tiltrakk seg og litt mer rare blikk enn jeg hadde tatt med i beregningen. Jeg gikk derfor raskt over på den litt mer diskre nyperoseplukkingen. Og har dere kjent hvor godt de lukter? En fryd for både øyne og nese! jeg fylte en lomme med blader og løp hjem igjen for å lage easy peasy rosevann. Det har jeg store planer om å spraye ansiktet med i tide og utide de neste dagene. Rosevann lukter himmelsk og skal ha en beroligende virkning, bare kall meg zen-dronningen heretter.

Rosevann:

  • Legg bladene i et tett glass
  • Kok opp vann og hell over
  • Lukk lokket og la stå over natten
  • Sil av, hell over på en sprayflaske og spritz deg så mye du orker

 

Det er en haug med andre gøye ting man kan bruke bladene til også. Kandisert som pynt på kake, ekstrakt som smakstilsetning i kaker, bakverk og konfekt, gelè til ost og roseolje til å smøre på huden. The world is your oyster som de sier, kjør på og test!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Haha, jeg måtte flire litt når jeg leste dette innlegget 😀 Selv har jeg nemlig hatt på mye meditasjonsmusikk på youtube de siste dagene. Og da har kjæresten kalt meg for zen-dronningen. Men så kom det for en dag at han likte musikken han også. Men så er jo velvære så viktig. Kanskje jeg må teste ut hjemmelaget rosevann nå. Spraye en dæsj på kjæresten 😛

    • Typisk at de erter og later som de ikke liker det hehe, tipper han hadde likt en dæsj rosevann og jeg altså! PS. hva slags meditasjonsmusikk hører du på? Jeg ble veldig nysgjerrig 😉

  • Hehehe, jeg lo også av dette innlegget, men mest av bildene jeg fikk i hodet av teskjegraving og nyperosenapping. Det siste så jeg for meg at du gjorde i smug. Det hadde i alle fall jeg gjort…livredd for kjeft som jeg er. Gi status på rosevannet da!

    • Haha, ja jeg snek meg litt rundt. latet som jeg så på mobilen hver gang det kom noen, men gikk overraskende fort å plukke bladene. Var hakket verre med løvetannrøttene, vanskelig å late som ingenting når du sitter på huk og røsker i røtter for harde livet. Nå har jeg sprayet meg både morgen og kveld et par dager, men vanskelig å si om det er godt for noe eller ikke. Føles digg da hvertfall og lukter veldig godt!