Havrekjeks med banan

Nå er det ferietid, færre biler om morgenen, færre folk på kontoret, vikarer på radioen. Det siste liker jeg dårlig – våknet med et rykk til klokkeradioen på mandag, til en ukjent stemme på tidenes morgen, jeg som har blitt så glad i at Ragnhild Silkebækken vekker meg hver morgen. Kruttsterk kaffi og god bakst leget heldigvis det såret.

Disse kjeksene har jeg eksperimentert litt med i håp om å utvide bananbakstrepetoaret mitt videre fra bananpannekaker og -brød. Bananbakst er en fin ting av flere grunner: 1. Det er godt, 2. Bananene er så søte at baksten ikke trenger lite eller ingen sukker og 3. Det er en fin måte å bruke opp brune bananer om du ikke vil spise dem – noen matbutikker selger også brune bananer til en slikk og ingenting.

Dette er noen sunnifiserte havrekjeks, er du jakt etter the real deal havrekjeks? Se heller her:  Havrecookies med alt som er godt

Disse kjeksene, eller er det strengt tatt kjeks? De er ikke sprø, men myke. Uansett, disse kjeksene kan lages uten både smør og egg. Jeg forsøkte å bake dem uten smør (men med egg) og det var greit nok det, men jeg følte ikke at de hadde nådd sitt potensiale, de var søte nok, men jeg følte at de manglet salt og fett, rett og slett. Neste runde, med smør, ble mye bedre, det var samtlige av mine forsøkskaniner enige om (Hei Andreas!). Jeg jazzet opp kjeksene med rosiner og hakket mørk sjokolade, min favorittkombo, men her er alt lov, nøtter, aprikoser, dadler, frø, kokos, kanel, you name it.

Havrekjeks med banan:

3 bananer

50 gram smør

1 egg

5 dl havregryn (Jeg liker å kverne ½ havregrynet til mel (det gjør jeg i stavmikseren før jeg begynner), men det er inget must)

1 ts vaniljepulver

1 håndfull rosiner

1 håndfull hakket mørk sjokolade

Mos bananene, ha i egg og smør. Jeg pleier å kjøre alt dette i stavmikseren. Bland så resten av ingrediensene inn med en visp eller slikkepott.

Fordel røren utover en bakepapirkledd plate ( kjeksene flyter ikke noe særlig utover) og stek midt i ovnen på 200 c i cirka 15 min.

Vaniljepulver er genialt, det er rett og slett frøene fra vaniljestang beleilig tørket og samlet i en boks slik at du ikke trenger å styre med vaniljestang hver gang du har lyst på deilig vaniljesmak (som er sånn cirka alltid for min del). Jeg liker denne veldig godt (den er både rimelig og god):

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    • Hehehe, så bra! Vaniljepulveret fant jeg første gang på Meny, men sist jeg var der hadde de doblet prisen på det, så da ble jeg irritert og fant det heldigvis til vanlig pris på helsekosten (ca. 50-60 kr). Jeg syns det er supert i all mulig bakst, müsli ol.