Gazpacho med vannmelon og appelsin

Etter min mening den beste sommermaten: Gazpacho! Og som om ikke det var nok så er det jo så kjapt og enkelt å lage også, eller du kan gjøre det komplisert såklart, koke opp et hvitløkfedd i vann slik som Hellstrøm gjør til sin gazpacho. Men du kan også bare kutte opp grønnsaker og frukt, hive det i en blender, krydre litt, helle det i en mugge og servere, med litt deilig brød og smør til kanskje?

Jeg sliter litt med middagsmotivasjonen om dagen, særlig nå som det er fint vær. Når jeg kommer hjem etter en dag på kontor vil jeg egentlig bare ut, ut, ut! Hadde jeg bodd alene så hadde jeg nok bare spist knekkebrød med snøfrisk og egg (tips, tips) samtlige finværsdager. Sånn er det vel av og til, at middagsmojoen forsvinner, kanskje den kommer tilbake til høsten, eller neste uke når det er meldt regn hver dag. Heldigvis kommer gazpacho, reker og grilling meg til unnsetning enn så lenge, sikrer et par middager og bjudar på sommerstemning.

Dette er min gazpacho favoritt som jeg har eksperimentert meg frem til. Folks gazpachopreferanser synes å variere, noen liker mye løk, noen liker chili, noen liker hakkede tomater i osv. Det kan derfor være at du må teste litt før du finner din favoritt, men her er altså min:

1 spisspaprika (fjern frøene)

1 beger søte cherrytomater (f.eks dulcita)

4-5 store tomater (gjerne gode klasetomater)

1/4 agurk

1/4 liten løk

1 appelsin (skrell den og skjær vekk litt av det hvite)

2 håndfuller vannmelon i biter

1 ss olivenolje

salt og pepper

Kutt all frukt og grønnsaker  i store biter og ha i blender. Kjør til ønsket konsistens, smak til med olje, salt og pepper. Ferdig! Noe av det beste med Gazpacho er at du kan servere det i mugge! Min favorittmugge fant jeg på en brukt og strikkebutikk på Askøy ifjor vår, en pitteliten bu drevet av en dame som så ut til å være godt over 70, der solgte hun egenlaget strikk og litt brukt servise. Muggen er jo veldig Atelleriet og hippetihipp akkurat nå. Skålen har jeg kjøpt på min faste bruktbutikk i Bergen og serveringsbrettet har jeg fått av Feilfin – akkurat et slikt som jeg har ønsket meg!

Gazpacho holder seg godt i kjøleskapet et par dager, og er suveren restelunsj på jobb.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *