Alternative Blondies

Noen sier de har en ekstra dessertmage, jeg har minst to! Jeg elsker alt om er søtt og syndig og spiser som oftest litt over evne. Har derfor sett meg nødt til å sjekke ut noen litt sunnere alternativer innimellom, denne kikert blondiesen er et av de. Den smaker ikke helt som the real deal og jeg skal ikke lyve – man kan kjenne at det er kikerter i, MEN den er fremdeles dritgod! Og om ikke det er helsekost i hver munnfull så i hvertfall ikke bare usunn.

Du trenger:

 • 1 boks kikerter, avrent
 • 1/2 kopp peanøttsmør
 • 1/2 kopp honning
 • 1/2 kopp brunt sukker
 • 1 ss melk
 • 1 ts vanlijepulver
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 kopp valnøtter
 • 1/2 kopp 70% sjokolade (ca 50 gram)

 

Sett ovnen på 170 grader og kle en liten brødform med bakepapir.

Kjør kikertene til en fin masse med stavmikser eller food prossesor.

Bland i resten av ingrediensene untatt valnøtter og sjokolade – disse røres inn helt til slutt.

Hell i formen og dryss gjerne litt havsalt over før du steker den midt i ovnen i ca 30 minutter.

Vent minimum 15 min før du tar den ut av ovnen og skjærer opp.

PS! Hvis du foretrekker godt stekte kaker kan du med fordel la den stå inne i ovnen 10 min ekstra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • …nam! Jeg er en sånn som elsker kikerter, så dette er jo helt vinn – vinn! Blir så imponert over at folk i det hele tatt kommer på å bruke ingredienser på såpass nye måter (nytt for meg i alle fall!). Lista over alt jeg skal teste av oppskrifter begynner å hope seg opp. Luksusproblem!