Solbærplukk

På lørdag lokket jeg min beste kompanjong ut for å hjelpe meg med solbærsituasjonen: mange modne solbær. Lokkemiddelet? Tacos til middag og en idé om solbærmuffins med sjokoladesmørkrem. Jeg plukket en del solbær forrige helg, men det var en del igjen, i tillegg til en del andre modne bær som ropte plukk meg. Så målet for uken var å plukke en time hver dag, hvor mange timer jeg plukket? Eh, ingen. Det er jo ikke det at det er noen verdenskrise om ikke hvert eneste bær blir plukket, men jeg får litt kløe i kropp og sinn av å se ressurser som står og visner hen og ikke blir brukt på best mulig måte.

Det var inget hinder at det regnet HELE lørdag ettermiddag, vi tok på oss matchende regnjakker og plukket det vi fant. Yolo.

Så solbærressursene er sanket, men hva skal man så lage av dem. Jeg har tenkt litt på dette nettopp fordi jeg vil bruke solbærene på best mulig måte, den måten som passer best for oss og jeg kom til følgene konklusjon: Jeg spiser betydelig mer smoothie enn jeg spiser syltetøy, jeg er ikke veldig fan av å bruke mye hvitt sukker i det jeg lager selv og jeg kan se for meg at det vil være ganske så gjevt å kunne spise egenprodusert solbærsyltetøy i vinter.

Brorparten av solbærene går altså i frysen, og der ligger de klar til smoothie, overnatten havregrøt, rørte bær og til å jazze opp et glass eller en mugge vann (tips tips – frosne bær i vann). Jeg fryser de i bokser, som jeg i timene etter at jeg har lagt dem i frysen ristet litt på ved jevne mellomrom. Da fryser ikke solbærene i klumper og det er lekende lett å lage smoothie av dem i frossen tilstand.

Resten av bærene blir til et syltetøy med eplejuice og vaniljestang og et syltetøy med mer sukker og dertil lengre holbarhet. Så da blir det syltefestival til uken, fortsettelse følger. Ha en fin mandag!

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *