Bananbrød med valnøtter

Først ut i bananbrød serien, for ja det blir bananbrødbonanza her fremover, er et jeg fant på pinterest og laget med et par små modifikasjoner. Det ble saftig, passe søtt og veldig fort oppspist. Jeg stekte det i 60 minutter men kunne godt latt det stå inne i 5-10 minutter ekstra.

 

Du trenger følgende:

 • 1 egg
 • 1/2 kopp matolje
 • 2 ss melk
 • 2 kopper hvetemel
 • 1 kopp brunt sukker
 • 1 ts bakepulver
 • 1 klype salt
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 3 godt modne bananer
 • 1/2 kopp valnøtter

Bland egg, matolje og sukker godt sammen.

Tilsett alt det tørre og bland godt, du får da en ganske tørr og melen masse.

Mos bananene godt og ha de i deigen sammen med melken, miks godt sammen til en jevn røre.

Rør tilslutt inn hakkede valnøtter.

Hell over i en brødform (jeg brukte en på 1,3l), dryss over litt valnøtter og stek midt i ovnen på 165 grader i 60-70 minutter. Sjekk med en kniv at kaken er gjennomstekt før du tar den ut.

Følg med fremover for flere variasjoner å bananbrød, her blir det både sunt og usunt, med sjokolade og uten.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Mmm, bananbrød… Ser ut som en godt oppskrift! Har laget veldig mange varianter jeg også, skikkelig farsott i utvalgte kretser. Haha. Og har kommet fram til at jeg liker de syndige aller best – de med en god søtkilde i tillegg til meget modne bananer, og endel fett – samtidig som konsistensen er saftig men luftigmyk. Og gjerne med sjokolade, pekannøtter eller valnøtter, og litt litt krydder. Muskat tror jeg det er de bruker i Kaffebrenneriets bananbrød, som forøvrig også er veldig godt. Hmmm. Du lager veldig deilige oppskrifter! 🙂 god kveld!

  • Ja sant det er godt! For bare et par år siden likte jeg ingenting med så mye som et snev av banansmak og nå må jeg virkelig tøyle meg for ikke å hive nedpå en hel banankake i det den kommer ut av ovnen. Enig med deg angående søtkilde og fett, blir ikke det samme uten. Og helst både nøtter og sjokoladebiter i også. Tenkte å teste så mange jeg klarer så kom gjerne med tips hvis du har en gøy oppskrift jeg kan bake! Muskat er hvertfall notert:)

   • Morsomt. Elskerelskerelsker banan nå, men for et halvt liv siden, dvs da jeg var sytten år, var banan og banansmak det ekleste jeg kunne tenke meg. Tilfeldighetene (yeah right) ville ha det til at jeg havnet i verdens bananhovedstad i ett års tid. Det ble rett og slett helt nødvendig å endre fil. 🙂 My New Roots har en fin banankakeoppskrift som er ganske sunn OG god. Den har lønnesirupskaramelliserte valnøtter oppå den deilige sjokoladekrem/glasuren. Det kan definitivt taes med videre.

 • Jeg elsker å bruke opp de brune bananene! Min evige favoritt er dog pannekaker, fordi pannekaker er liksom kake og frokost i ett.
  Før hatet jeg alt med banan i seg, men nå er jeg blitt voksen og digger det!