5 hverdagsmiddager

Har du hørt om middagsmojoen som forsvant? Vel, jeg forsøker å mane den frem igjen ved å mimre litt om mine favoritter hva gjelder hverdagsmiddag. Og det er vel ikke det verste en kan gjøre på en mandag. Særlig hvis dette er første mandag etter ferie, i så tilfelle, og i alle andre tilfeller; GOD uke til deg. Og god middag!

Indisk dal med raita

Dette er en av mine absolutte favoritter. Jeg lager den ofte til hverdags fordi den inneholder ingredienser som jeg som regel har i kjøleskap og kjøkkenskap. Et tips er å tilsette litt rosiner, om du liker rosiner i mat da, jeg syns rosiner er himmelsk i det meste. Jeg har også laget denne suppen når vi har besøk, jeg elsker å servere gryter og supper når vi har besøk for da trenger jeg ikke å styre så masse med å få alt ferdig til riktig tid. Får vi besøk så lager jeg masse raita, ovnssteker papadums og kjøper noen digge chutneys på butikken, er jeg i siget baker jeg kanskje noen naanbrød til, og vips, vaps – indisk festmiddag!

Falafel med 6 ingredienser

Endelig har jeg funnet en falafel oppskrift som funker, og ikke inkluderer fritering eller rare triks (kremt – linfrølim) for å få deigen til å henge sammen – brilliant! Serveres gjerne med salat og ovnsbakte søtpoteter hos oss, eller i en tacolefse med salat og en digg dressing.

Tomatsuppe med eple

En sikker, varmende, nærende vinner! Vil du jazze opp tomatsuppen ytterligere kan jeg anbefale  Caprese tomatsuppe– tomatsuppe toppet snarstekt spinat og mozzarella, gartinert i ovnen.

Sataysaus

Denne sataysausen er superdigg og kan brukes på mye forskjellig, min favoritt er som beskrevet i oppskriften, sataysaus i en wok med grønnsaker og nudler, men her er ingen kyllinglår trygg med det første.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *