Har du hørt om middagsmojoen som forsvant? Vel, jeg forsøker å mane den frem igjen ved å mimre litt om mine favoritter hva gjelder hverdagsmiddag. Og det er vel ikke det verste en kan gjøre på en mandag. Særlig hvis dette er første mandag etter ferie, i så tilfelle, og i alle andre tilfeller; GOD uke til deg. Og god middag!
Dette er en av mine absolutte favoritter. Jeg lager den ofte til hverdags fordi den inneholder ingredienser som jeg som regel har i kjøleskap og kjøkkenskap. Et tips er å tilsette litt rosiner, om du liker rosiner i mat da, jeg syns rosiner er himmelsk i det meste. Jeg har også laget denne suppen når vi har besøk, jeg elsker å servere gryter og supper når vi har besøk for da trenger jeg ikke å styre så masse med å få alt ferdig til riktig tid. Får vi besøk så lager jeg masse raita, ovnssteker papadums og kjøper noen digge chutneys på butikken, er jeg i siget baker jeg kanskje noen naanbrød til, og vips, vaps – indisk festmiddag!
Endelig har jeg funnet en falafel oppskrift som funker, og ikke inkluderer fritering eller rare triks (kremt – linfrølim) for å få deigen til å henge sammen – brilliant! Serveres gjerne med salat og ovnsbakte søtpoteter hos oss, eller i en tacolefse med salat og en digg dressing.
En sikker, varmende, nærende vinner! Vil du jazze opp tomatsuppen ytterligere kan jeg anbefale Caprese tomatsuppe– tomatsuppe toppet snarstekt spinat og mozzarella, gartinert i ovnen.
Denne sataysausen er superdigg og kan brukes på mye forskjellig, min favoritt er som beskrevet i oppskriften, sataysaus i en wok med grønnsaker og nudler, men her er ingen kyllinglår trygg med det første.