SYOM: Kjole til skjørt

I helgen sydde jeg om en kjole til et skjørt, og jeg ble så fornøyd at jeg ble helt giret. Den følelsen av at noe blir akkurat helt perfekt slik du hadde tenkt deg, den er god. Kjolen kjøpte jeg på Cos for et par år siden, men selv om jeg syns den var veldig fin så har jeg ikke brukt den mer enn et par ganger. Det skyldes trolig passformen, som ikke var helmaks, og hva skjer da? Jo, den blir hengende i skapet. Jeg har fundert på om den nederste delen av kjolen kunne bli et skjørt og jeg har derfor tatt vare på den.

Slik gjorde jeg det:

Jeg klippet kjolen i to, etter å ha markert hvor langt jeg ville ha skjørtet.

Deretter kantet jeg med sikksakk-søm, brettet kanten dobbelt, strøk kanten slik jeg ville ha den og festet knappenåler.

Så sydde jeg nesten helt rundt ført jeg tredde i et strikkbånd og deretter sydde igjen.

Ferdig! Da var det bare å ta sjiraffen under armen og gå i navnefest.

Den øverste delen av kjolen som nå heller kan kalles en magetopp har jeg planer om sy et nytt skjørt til, i et helt annet stoff. Det tror jeg kan bli kult.

Jeg gleder meg til flere syom, synytt og syreparere prosjekter fremover, jeg har nemlig en kurv full av klær med syom potensiale eller hull på krtitiske plasser. Det føles veldig bra å ikke kjøpe så mye nytt, ikke et shoppestopp akkurat, men det siste året har ikke trangen til å kjøpe nytt vært så stor, om vi ser bort fra en gøy dag på Cos i London. Det er kanskje fordi jeg går sjeldnere i butikker, kanskje fordi jeg forsøker å spare penger til å jobbe mindre eller kanskje fordi jeg rett og slett har det meste jeg trenger, mest sannsynlig en kombinasjon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Amen til det! Redesign og generelt oppgradering og fra bunnen av lage sine egne klær (og egentlig alt annet) er det beste!!! Disse dager går jeg rundt med en bukse som jeg sydde av et skjørt (for seks år siden, kanskje?), og en topp med flettet rygg, som en gang var en genser tror jeg. Det gjør meg glad! Og jeg gleder meg til å begynne å sy mer igjen, før gjorde jeg så mye av det. Det har forsvunnet de siste årene, med ny kroppsfasong og lite tid til sprell. Men jeg spår at det kommer kraftig tilbake nå. Juhuuu!!! Det å sy om et plagg man liker, men ikke bruker, til noe man plutselig bruker mye, er en god god følelse! ? skjørtet ble kjempefint!!! Og gratulerer med navnedag i familien, tipper sjiraff blir populært. ❤️

    • Takk Elri! Det er en skikkelig god følelse, som om jeg bare har fått et nytt plagg som passer perfekt helt gratis. Gøy, gøy! Jeg heier på mer sying for deg og. Snart kommer jo onkel barnevakt til deg, hehe. Takk for det, navnedagen var superfin og sjiraffen er allerede blitt en god venn.