Brokkolisalat med erter, feta og mynte

Denne salaten har vært min greie i ganske mange år nå, du vet de fleste har sin greie som de tar med når de skal lage noe? Jeg er hun som tar med brokkolisalat. Det er enkelt å lage, det er godt, det er sunt, innholdet kan enkelt varieres og det passer til det meste. Det er mange ulike typer brokkolisalat ute og går nå til dags, eller de står vel i ro, på et middagsbord eller i en buffet.  Uansett, dette er min favoritt, den er uten dressing og hemmeligheten ligger i at brokkolien skylles med kokende vann. For brokkoli er etter min mening aller best når den er ørlite granne kokt.

Brokkolisalat med erter, feta og mynte

1 brokkoli

½ pose erter

½ pose ruccola

½ pakke fetaost

Mynte og granateple til pynt

Skjær stilken av brokkolien og riv/kutt av små, små buketter. Jo mindre, jo bedre å spise syns jeg. Ikke kast stilken(e), de gjør seg ypperlig i en suppe.

Ha brokkolien i et dørslag, kok opp vann (1l) og hell over brokkolien. Smak deg frem om du vil gjøre dette 1 eller 2 runder. Skyll brokkolien med kaldt vann.

Om ertene er frosne må disse også koke et lite øyeblikk, se anvisning på pakken. Jeg brukte frosne erter, men de hadde lagt på kjøkkenbenken en stund så jeg kokte dem bare i en kasserolle i 2-3 minutter. Skyll gjerne ertene også med kaldt vann. Dette er en smakssak (både for ertene og brokkolien), om salaten skal spises med en gang, så er det kanskje deilig å ha den litt lun, men skal den serveres senere så kan den bli litt dvask om man blander kalde og varme ingredienser.

Bland alt, pynt med granateple og mynteblader.

Andre variasjoner på denne salaten kan være;

Bacon, spinat, paprika (rå eller grillet), fetaost

Aspargesbønner, chevre, soltørket tomat

Fersken eller nektariner, ruccola og blåmuggost

Appelsin, chevre og grønnkål

Linser, spinat og pesto

Dere skjønner tegningen, mulighetene er endeløse, skyll brokkolien med kokende vann, husk at ost er digg og du er good to go, go, go!

Dette er et bilde av de fire (!!) skålene med brokkolisalat jeg laget til en navnefest, som om hver gjest skulle bli mett på brokkolisalat alene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Denne så digg ut! Liker trikset med å skylle en gang i vamn, jeg liker rå brokkoli, men kan tenke meg at det gjør seg med en liiiiten oppvarming.
    Det er jo en brokkolisalat i ferskvaredisken på meny som jeg har laget mange ganger, (top secret: jeg jobber på meny, haha). Den også mengadigg, brokkoli er jo faktisk skikkelig digg.

    • Ja, den har jeg smakt. Skikkelig god, men den oppskriften er ganske topsecret? Hehe. Veldig enig i at bra tilberedt brokkoli er digg. Nå fikk jeg lyst på brokkoli her jeg sitter.