TempoTempo

Etter å ha manglet litt på pizzafronten har Bergen plutselig trukket det ene pizzastedet etter det andre opp av hatten. Og jeg klager ikke, som den pizzaelsker jeg er. Om enn en litt kresen pizzaelsker, jeg syns nemlig at den pizzaen jeg lager selv med surdeigsbunn og fersk tomatsaus er nok så deilig, og med en søster som griller pizzaen perfekt på en stein på grillen og en svigerfamile med vedfyrt steinovn, så er jeg også bortskjemt utom hus.

For min del falt pizzaen på TempoTempo litt i gjennom. Bunnen var tynn og sprø, men nesten for tynn, jeg fikk ikke følelsen av bunnen var laget av en deilig deig, men mer en flattbrødvariant. Vi testet både rød og hvit pizza, og menyen var enkel og fin; rød eller hvit variant og velg mellom pepperoni, chorizo, bacon, parma eller vegetar. Jeg syns enkle menyer er gull. Vi gikk for rød bacon og hvit parma, rød bacon var best. Tomatsausen var god og baconet var perfekt. Den hvite sausen var litt rar og minnet meg klassikeren holidaydipp, jeg tror det var en ostesaus krydret med paprika og løk? Parmaskinken var god og begge pizzaen var toppet med litt grønt, og det er jo alltid deilig, særlig når det er assortert grønt og ikke bare ruccola.

TempoTempo er nok er mer en bar som har pizza enn en pizzarestaurant som har øl, og til det er pizzaen grei. Men jeg drar nok ikke hit igjen utelukkende for å spise pizza. Men skålen med oliven som vi kjøpte ved siden av var veldig god, så det er mulig jeg kommer tilbake etter den. Lokalet er stort, pusset opp etter dagens shabby-chic og innredet mer for å være bar og utested enn restaurant. Musikken var høyere enn hva jeg (tante Pose) normalt foretrekker til middagen.

TempoTempo er etter hva jeg har hørt startet av de samme som driver Ferdinand på Engen? Og jeg husker gleden da vi en gang vi tok et glass på Ferdinand på Engen så at de hadde pizza på tavlen der. Pizzaen laget de i hva som så ut som verden minste kott, og den var rykende fersk og deilig og jeg husker at jeg syns hele opplevelsen var helt fantastisk. Pizzaen på TempoTempo stammer nok herifra tipper jeg, men forventningene blir litt høyere når man hører at det har åpnet et nytt pizzasted, enn når man bare helt tilfeldigvis får rykende varm pizza til kvelds.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *