Bergen med Sophie

Din bergenhistorie: Jeg er født og oppvokst her, og sett bort i fra ett år med utveksling til Wales bodde jeg i Bergen helt frem til jeg var ferdig på videregående. Deretter tok jeg meg en svipptur til Oslo (og Esmod), før jeg tok et par måneder i Mexico. Etter det bodde jeg i Bergen mens jeg tok mastergraden min, før jeg igjen flyttet til Oslo og var der 2,5 år. Like før nyttår 2016 flyttet jeg tilbake igjen til Bergen. Det er vel ikke sikkert at jeg blir her alle resterende år av mitt liv, men det er her jeg vil bygge (les:renovere) og det er her jeg vil bo. Det er bare den kompliserende faktoren at jeg har slått meg i hop med en nordlending. Men la oss glemme det et øyeblikk og dykke ned i alt det deilige Bergen har å by på.

Favorittkafé: Blom – Deilig kaffi og croissanter her, og yoghurt med müsli. Sandwich, toast, salat er helt på det jevne. Tidligere var jeg kaféens nærmeste nabo og har derfor rundet menyen. Prøv bringebærnektaren! Personalet er supertrivelig.

Favorittlunsjsted: Kan jeg si brunsj? Nobel Bopel i så tilfelle. Ellers er jeg ikke fremmed for et rundstykke fra Godt Brød med mye pålegg.

Beste restaurant: Dette er vanskelig syns jeg, kanskje Bare Vestland? Munken Bistro er heller ikke dum. Lysverket heller ikke, men det er liksom en annen liga.

Beste hverdagsmiddag/take away: Allehjørnet thai – prøv salatene her (litt sterk, men åh, så god).

Beste klesbutikk: Lot333.

Beste bruktbutikk: ABC gjenbruk i Fyllingsdalen, uten tvil.

Beste garnbutikken: Strikkelykke.

Rusleturløype: Sandviken – Koengen – Bryggen – Nordnes og lille Markeveien tilbake igjen.

Høsttips: Fløyen + varm kakao fra Godt Brød (50-50 mørk og lys sjokolade der).

Beste gavebutikk: Røst på bryggen har alltid mye fint og Blekk i øvregaten har mye bra print og kort.

Beste fjell: Løvstakken, fin sti, passelig tur, bra utsikt (se bildet) og du kan gå over fjellet og spise pizza Venezia eller middag på Bien alt ettersom.

Beste museum: Kode 1-2-3-4.

Beste helgeaktivitet: Brunsj på Nobel Bopel og kubb i Nygårdsparken.

Ditt aller beste bergenstips: Bergen er liten nok til at du lett kan rusle byen rundt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *