Halvgrovt bananbrød med nøtter og sjokolade

Forrige uke testet jeg Adams Matkasse, mest pga 50% rabatt tilbudet de kjørte og litt pga manglende middagsinspo. Dette frigjorde både tid og hjernekapasitet til ytterligere bananbrød eksperimentering. Denne gangen har jeg prøvd meg på et halvgrovt et med både sjokolade og nøtter. På en av de forrige oppskriftene fikk jeg tips fra Elri om både muskat i kaken og en oppskrift (fra My new roots). Jeg endret litt slik at det passet hva jeg hadde i skapet og tilsatte den berømmelige muskaten, resultatet ble rimelig bra! Dette vil jeg kalle et halvsunt alternativ med helgod smak. Hvis noen lurte var jeg middels fornøyd med Adam og går tilbake til egenkomponert meny og handling, tenker jeg klarer å lure inn noen flere bananbrød fremover uansett 😉

Til bananbrødet som opprinnelig heter «the coziest banana bread» trenger du:

 • 5 modne bananer
 • 8 ss mat olje
 • 6 ss honning
 • 2 ss vann
 • 1 ts ekte vaniljepulver
 • 2 dl hvetemel
 • 3 dl fin sammalt hvete
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts muskat
 • ca 120 gram grovhakkede nøtter (jeg brukte valnøtter + 1 ss solsikkekjerner)
 • 100 grovhakket mørk sjokolade

 

Sett ovnen på 175 grader og smør en liten brødform, ca 1,4l.

Mos bananene og tilsett olje, honning, vann og vanilje. Bland godt med miksmaster.

Bland inn alt det tørre, men ikke miks for mye.

Hakk sjokolade og nøtter og rør dette inn.

Hell i formen og stek midt i ovnene i ca 60min eller til ferdig, sjekk med en tannpirker at kaken er gjennomstekt.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *